Επίσκεψη του Προέδρου της ASHRAE στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

ASHRAE

Την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 οι Καθηγητές της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών κ.κ. Σ. Καρέλλας και Ειρ. Κορωνάκη υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά τον κ. Mick Schwedler, Πρόεδρο της American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE) κατά την επίσκεψή του στο Φοιτητικό Παράρτημα της ASHRAE στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η επίσκεψη του κ. Schwedler πραγματοποιήθηκε κατόπιν της βραβευθείσας συμμετοχής του Φοιτητικού Παραρτήματος ASHRAE στο ΕΜΠ στον διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό του έτους 2021 (2021 ASHRAE Student Design Competition), στον οποίο η ομάδα Μηχανολόγων & Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ έλαβε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Integrated Sustainable Building Design.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κ. Schwedler απηύθυνε ομιλία σε ακροατήριο φοιτητών της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών αναφορικά με ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού και αειφόρου ανάπτυξης στο αντικείμενο της Ψύξης Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων και Κτηρίων. Επιπρόσθετα, συναντήθηκε με μέλη του Φοιτητικού Παραρτήματος ASHRAE του ΕΜΠ αλλά και μέλη του Ελληνικού Παραρτήματος της ASHRAE που συνέβαλαν στη διοργάνωση της επίσκεψης (κ.κ. Πέτρος Δαλαβούρας, Άλκης Τριανταφυλλόπουλος και Δημήτρης Παπα…).

Η παρουσία του κ. Schwedler έρχεται να ενισχύσει τη δέσμευσή του ως Προέδρου της ASHRAE για ουσιαστική εκπαιδευτική, επαγγελματική και οικονομική υποστήριξη των φοιτητών και νέων επαγγελματιών μηχανικών στο πεδίο δράσης της οργάνωσης και εγκαινιάζει δεσμούς αμοιβαίας εκτίμησης, φιλίας και συνεργασίας με τα ιδρυτικά στελέχη και τα μέλη του Φοιτητικού Παραρτήματος ASHRAE στο ΕΜΠ.

You might be interested in …